ДАНИ ЉУБАВИ, МУЗИКЕ И ПРИЈАТЕЉСТВА У НАШОЈ ШКОЛИ

               Љубав је најплеменитије осећање, волети значи пружити утеху, насмејати , заштити и усрећити драге особе.

Љубав то снажно осећање које покреће инспирисала је многе уметнике да насликају ремек дело, компонују музику која не познаје границе, напишу најлепше стихове...

               Празник љубави, музике и пријатељства, 14.фебруар обележеили кроз радионице „Музику волим“, када су ученици припремног разреда теоретског одсека, правили 3Д честитке на којима су написали зашто воле музику.

Интересантно је како наши најмлађи ученици изражавају своју љубав према музици. Најчешће наводе да воле инструменте, да певају, свирају и друже се. Уживају да слушају музику , воле да уз њу плешу, певају. Музика их усрећује и помаже им да се развеселе, да се осећају моћно ,одмено и слободно и како пишу учи их какве особе да буду.

Како је било говоре фотографије.... 

natasa  

 

natasa 2

n

natasa4

Ученици III, IV, V i VI разреда су у радионици „Подржимо љубав“ применом грозд технике износили своје мишљење о љубави , која им је прва мисао кад кажемо ЉУБАВ. Писали су на стикерима ЗАШТО ВОЛЕ МУЗИКУ, као и ЗАШТО ИХ ДРУГИ ВОЛЕ... Навешћемо како размишљају наши ученици, односно који су најчешћи одговори.

Љубав , је волети  породицу, пријатеље, музику, мелодију, клавир, књиге, храну, псе, мачке, коње. Љубав је велико срце , живот ,снови, срећа!

 Зашто их људи воле најчешће наводе зато што су забавни, духовити насмејани , маштовити и друштвени. Подижу атмосферу у одељењу. Искрени су и драги пријатељи и радо пружају помоћ у учењу.

Музику воле јер их опушта, јер их усрећује чини посебним, „....док свирам вршњаци ме обожавају“. Испуњава позитивним осећањима кад сам тужна, јер лепо звучи и волим да је слушам, занимљива је и лепршава, кад свирам или слушам музику осећам емоције које не могу нигде да искажем .Музика испуњава човеково расположење. Она покреће на плес и измамљује осмех на лице. Свет без музике је свет туге и мржње. Музика даје ритам и смисао животу“. 

n1

n2

n4

 Овај дан смо посветили великим, необичним и снажним љубавима славних уметника као и шта су о љубави рекли. Тако смо издвојили занимљивости о великм љубавима  Моцарта, Бетовена, Шумона, Штрауса, Иве Андрића, Лав Толстоја, Бранка Радичевића, Лазе Костића и то пренели на плакат.  Плакате „СВЕ ЊИХОВЕ ЉУБАВИ“ И „РЕКЛИ СУ О ЉУБАВИ“  изложоли смо у холу школе, уколико сте заинтересовани можете их прочитати!  

rekli su N5